Novice

 

Spletno predavanje: Razkrivanje simfonije povezav med mikrobiomom v črevesju in možgani, 20.11.2023 ob 18.00

 

V ponedeljek, 20.11.2023 ob 18h organiziramo spletno predavanje z naslovom:

Razkrivanje simfonije povezav med mikrobiomom v črevesju in možgani.

Predaval bo prof. dr. Aleš Lapanje, znanstveni svetnik je vodja skupine za koloidno biologijo na Institutu Jožef Stefan.

Vabilo na predavanje:

Pripravite se na navdušujoče potovanje v kompleksno prepletanje črevesnega mikrobioma,kardiovaskularnega sistema, nevronskih omrežij, živca vagusa, nevroprenašalcev in imunskegasistema. Pridružite se nam na fascinantnem predavanju, kjer bomo razkrili skrivnosti vplivačrevesnega mikrobioma na zdravje srca, možganske funkcije in imunske odzive.

Odkrijte ključno vlogo živca vagusa pri povezovanju črevesja in možganov, ki vpliva na vašečustveno in mentalno počutje. Raziščite mikrobno simfonijo v vašem črevesju, ki proizvajanevroprenašalce, oblikujejo vaše razpoloženje in kognitivne sposobnosti.

To predavanje ponuja obetaven vpogled v potencialne preboje pri zdravljenju kardiovaskularnihbolezni, nevroloških motenj in imunskih stanj z izkoriščanjem moči vašega črevesnegamikrobioma. Ne zamudite tega privlačnega znanstvenega potovanja, ki bi lahko odprlo vrata k boljzdravemu in srečnejšemu življenju.

Vabim vse, da se udeležite mesečnega spletnega predavanja, povabite svojce in delite povezavo, ki ste jo prejeli člani Združenja CVB.Vse novice