Prošnja za sodelovanje pri anketi glede predloga zakona ZPPKŽ

Spoštovani,

Arne Pilej in Ivo Prelog sva študenta medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Pod mentorstvom najinega profesorja dr. Matjaža Zwittra, predstojnika Katedre za medicinsko etiko in pravo, bova izvedla raziskavo z naslovom ODNOS ČLANOV INVALIDSKIH ORGANIZACIJ IN ZDRUŽENJ BOLNIKOV DO PREDLOGA ZAKONA O POMOČI PRI PROSTOVOLJNEM KONČANJU ŽIVLJENJA . Z anonimnim anketnim vprašalnikom želi pridobiti mnenje članov invalidskih organizacij in združenj bolnikov o Zakonu o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, ki je vložen v Državni zbor.

Predlog zakona si lahko ogledate na spletni povezavi:ZPPKŽ – Moje življenje, moja pravica (mojezivljenje.si)

Raziskavo sta odobrili vodstvo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru in Komisija Republike Slovenije za medicinsko etiko.

Vljudno vas prosiva za sodelovanje. Prosiva, da vaše člane zaprosite za sodelovanje in jim v ta namen posredujete internetno povezavo, na kateri se nahaja anketa. V uvodnem delu ankete so tudi vsa podrobna pojasnila. Anketa je dosegljiva na spletnem naslovu:

Z veseljem bova odgovorila na morebitna vaša dodatna vprašanja.

Prosiva, da nama sporočite, ali bo vaša organizacija oziroma društvo sodelovalo pri tej anketi in nam sporočite število članov, ki ste jim poslali povezavo na anketo.

Za vaš čas in trud se že vnaprej zahvaljuje.

Lep pozdrav

Arne Pilej,arne.pilej@student.um.si, 040-461-812