Novice

 

Ah, ta leta! Oddaja za starejše, 22. 9. 2023, RTV SLO in Združenje CVB

 

https://365.rtvslo.si/arhiv/ah-ta-leta/174988168

Možganska kap je nevrološka bolezen. Je eden izmed glavnih vzrokov smrti v svetu in je med najpomembnejšimi dejavniki za nastanek trajne kognitivne ali telesne oviranosti, ki vplivajo na kakovost življenja bolnikov in njihovih lastnosti. Znanje lahko resuje življenja, zato bomo v oddaji Ah, ta leta! o možganski kapi danes govorili z dr. Natašo Milivojevič, vodjo oddelka nevrološke intenzivne medicine na Nevrološki kliniki ljubljanskega kliničnega centra. Kako mu je možganska kapa spremenila življenje, bo z nami delil Pavle Rogelj, ki je bil v času, ko je doživel možgansko kap, v najboljših letih, vodil uspešno podjetje, imel veliko prijateljev, bil je tudi v dobri kondiciji. Potem pa se je nekega aprila dne med igro tenisa v trenutku vse spremenilo.

Številne ob možganski kapi prizadete funkcije lahko z rehabilitacijo bistveno izboljšamo in obnovimo. Zato bomo predstavili nekaj terapij, ki jih izvajamo v naših rehabilitacijskih centrih.

O življenju po možganski kapi bodo govorili tudi v okviru izobraževalnega programa Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki bo potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani od 27. do 29. septembra. Na njem se bomo predstavili tudi z našo oddajo. Skozi druge zanimive vsebine nas bo vodila predsednica programskega sveta Festivala Vlasta Nussdorfer.


Vse novice